Fremtidsfullmakt og banken

Webinar
Dato: 7. februar 2024
Tid: kl. 09.00 - kl. 11.30
Påmeldingsfrist: 6. februar

Spama arrangerer et nytt webinar som ser på ulike temaer knyttet til fremtidsfullmakt og banken.

 

I dette webinaret ser vi blant annet på hva en fremtidsfullmakt er, og de formelle kravene til fremtidsfullmakten.  Når kan fremtidsfullmakten brukes, og hva den bør inneholde. Hvilken informasjon banken bør gi kunder som skal opprette en fremtidsfullmakt, fallgruver, og viktige praktiske eksempler!

Vi ser også på hva banken bør være oppmerksom på når en fullmektig opptrer i kraft av fullmakten, særlig ved salg / overdragelse av fast eiendom, ved gavedisposisjoner og inhabilitet hos fullmektig. Hva banken skal gjøre dersom man er usikker på om forholdet er dekket i fremtidsfullmakten, hva banken bør gjøre om det ikke foreligger en fremtidsfullmakt og forholdet til statsforvalteren er temaer vi kommer innom.


Målgruppe

Bankenes rådgivere/medarbeidere som arbeider med kundedialog.

Praktisk informasjon 

Dato

7. februar 2024

Tid

kl. 09.00 - kl. 11.30

Sted

På egen PC - hjemme, eller på jobb

Kursavgift

 kr 2 800,-

Påmeldingsfrist

6. februar


Meld på 

Programposter

Vi ser blant annet på disse temaene:

  • Hva er en fremtidsfullmakt?
  • Formelle krav til fremtidsfullmakten.
  • Når kan fremtidsfullmakten brukes?
  • Hva bør en fremtidsfullmakt inneholde
  • Hvilken informasjon bør banken gi kunder som skal opprette en fremtidsfullmakt?
  • Fallgruver og viktige praktiske eksempler!
  • Hva bør banken være oppmerksom på når en fullmektig opptrer i kraft av fullmakten?
  • Særlig ved salg / overdragelse av fast eiendom
  • Gavedisposisjoner
  • Inhabilitet hos fullmektig
  • Hva skal banken gjøre dersom man er usikker på om forholdet er dekket i fremtidsfullmakten?
  • Hva gjør banken om det ikke foreligger en fremtidsfullmakt?
  • Forholdet til statsforvalteren

 

Meld på  


Gjennomføring

Webinaret gjennomføres 7. februar kl. 09.00 - kl. 11.30.

På webinardagen vil du motta en link til e-postadressen som du har registrert deg med. Kursrommet åpnes kl. 08.30 hvis du ønsker å teste at lyd og bilde fungerer som det skal.

Du får mulighet til å stille spørsmål skriftlig i en chattefunksjon i «møterommet» underveis i webinaret, og alle som er i «klasserommet» vil se spørsmålene. Alle deltakerne er mutet, vi kan ikke se og høre dere.

Praktisk informasjon
Står det – Creating your session når du klikker på knappen "Bli med" er det på grunn av en brannmur. Logg deg da på via bankens gjestenett.

Logger du deg normalt inn via Citrix, gjør følgende: Koble deg opp via gjestenettet i banken – du er da utenfor Citrix (ved stasjonær pc - dra ut nettverkskabelen av pc’en, og gå inn som gjest i nettverket).  Du vil da ved å klikke på knappen "Bli med" komme rett inn i webinaret.

Viktig med et godt internett - og en nettleser som ligger utenfor bankinterne pålogginger, f.eks. Citrix. Vi anbefaler at nettleseren Internett Explorer ikke brukes, da de fleste verktøy ikke lenger støttes av denne nettleseren, bruk gjerne nettleseren Chrome.


Meld på    

Foredragsholdere

Ingrid Humerfelt Eckhoff, advokat hos Advokatfirmaet Bro AS
Ingrid arbeider spesialisert med barne- og familierett, og jobber daglig med rådgivning og tvisteløsning knyttet til saker om foreldretvister og saker etter barneloven, skiftesaker både ved skilsmisse og samboerskap, samt arvesaker og arveplanlegging for både samboere og ektefeller. Hun tar også oppdrag som fullmektig for dødsbo. Hun er en erfaren prosedyreadvokat og har ført et betydelig antall sivil- og strafferettslige saker for domstolene.

Ingrid Brekke Randa, advokat hos Advokatfirmaet Bro AS
Ingrid har master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun arbeider med barne- og familierett, herunder foreldretvister og saker etter barneloven, ektefelleskifte, økonomisk oppgjør ved opphør av samboerskap, samt arvesaker og arveplanlegging. Hun jobber også med barnevernssaker der hun bistår privat part, både foreldre og ungdommer, med partsrettigheter. Hun har kompetanse innen strafferett, og tar oppdrag som forsvarer i alle typer straffesaker.

 

Meld på 

 

Påmeldingsregler

Påmeldingsreglene vil variere i året 2024 for de forskjellige arrangementene. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs og konferanser vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, eller satt opp som webinar, alternativt kansellert.

  1. Påmeldingen er bindende.
  2. Blir du forhindret fra å møte er avbestillingsfristen 2 uker før oppstart av arrangementet.
  3. Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet, blir belastningen videresendt til arbeidsgiver.
  4. Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega overta plassen din.
  5. Ved sykdom gjelder reglene overfor.
  6. Lenken til digitale webinarer er personlig og skal ikke videresendes, eller deles.

 

Meld på 

 

Bekreftet påmelding blir sendt ut ca. 1 uke før kursstart.