Webinar
Ny dato: 1. februar 2024
fra kl. 09.00 - kl. 10.45
Påmeldingsfrist: 31. januar
- Ny Finansavtalelov - bankens og kundens ansvar
ID kontroll og svindel – erfaringer med ny finansavtalelov
Siste tiders hendelser og domsavsigelser har rettet søkelyset på bankens rolle ved misbruk av BankID og videre kriminelles svindel av kunder. Vi ser på hva BankID regelverket og hvitvaskingsreglene bestemmer. Bankens risiko for tap og hva banken kan gjøre for å redusere risiko blir diskutert. Temaet belyses med virkelige hendelser samt referanse til Finansavtaleloven og regelverket som nevnt over.
Målgruppe
Bankenes rådgivere/medarbeidere som arbeider i kundedialog og backoffice, samt ledere særlig innenfor PM området. Compliance- og AML ansvarlig vil også ha glede av å delta.
Praktisk informasjon
Tid |
fra kl. 09.00 kl. 10.45 |
Dato |
1. februar 2024 (ny dato) |
Sted |
På egen PC - hjemme, eller på jobb |
Kursavgift |
kr 3 400,- |
Påmeldingsfrist |
31. januar |
Programposter
- Introduksjon -hvitvaskingsregelverkets krav til legitimering og BankID-regelverket
- BankID, svindel og risiko
- Omfang av svindel av digitale ID’er
- Fokus på bank-ID svindel i samfunnet
- Olga-dommen og dens betydning for ansvarsfordelingen mellom bank og kunde
- Ny finansavtalelov: ansvarsfordeling og implikasjon for bankene
- Hvordan kan bankene redusere risikoen for bank-ID svindell
Gjennomføring
Webinaret gjennomføres 1. februar kl. 09.00 - kl. 10.45.
På webinardagen vil du motta en link til e-postadressen som du har registrert deg med. Kursrommet åpnes kl. 08.30 hvis du ønsker å teste at lyd og bilde fungerer som det skal.
Du får mulighet til å stille spørsmål skriftlig i en chattefunksjon i «klasserommet» underveis i kurset, og alle som er i «klasserommet» ser spørsmålene. Alle deltakerne er mutet, vi kan ikke se og høre dere.
Praktisk informasjon
Står det – Creating your session når du klikker på «knappen» Bli med er det pga en brannmur. Logg deg da på via bankens Gjestenett.
Logger du deg normalt inn via Citrix, gjør følgende: Koble deg opp via Gjestenettet i banken – du er da utenfor Citrix (Ved stasjoner PC - Dra ut nettverkskabelen av PC’en, og gå inn som gjest i nettverket. Du vil da ved å klikke på knappen Bli med komme rett inn i webinaret.
Viktig med et godt internett - og en nettleser som ligger utenfor bankinterne pålogginger, f.eks Citrix. Vi anbefaler at nettleseren Internett Explorer ikke brukes, da de fleste verktøy ikke lenger støttes av denne nettleseren, bruk gjerne nettleseren Chrome.
Foredragsholder
Margrethe Rønning
Margrethe er direktør hos PwC og har utstrakt erfaring fra virksomhetsstyring, informasjonssikkerhet, analyse og revisjonsarbeid. Margrethe er en svært erfaren fagekspert og prosjektleder innen informasjonssikkerhet, og har vært ansvarlig for flere prosjekter om nettbasert svindel innen bank og finans.
Marte Fjermestad
Marte er associate i PwC Risk Advisory i Oslo, og jobber primært som internrevisor i bankbransjen. Hun har en mastergrad i Forretningsjus og økonomi fra Handelshøyskolen BI. Som internrevisor har Marte bistått flere norske banker på områder som antihvitvask og nettbasert svindel, og hun har også engasjert seg i implementering av den nye finansavtaleloven.
Påmeldingsregler
Påmeldingsreglene vil variere i året 2024 for de forskjellige arrangementene grunnet Covid-19. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs, konferanser grunnet Covid-19 vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, eller satt opp som webinar alternativt kansellert. Spama følger nøye med på utviklingen, og vil vurdere situasjonen og flytting av arrangementer fortløpende.
- Påmeldingen er bindende.
- Blir du forhindret fra å møte er avbestilingsfristen 2 uker før oppstart av
- arrangementet, gitt forsvarlig gjennomføring iht Covid-19 reglene
- Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet,
blir belastningen videresendt til arbeidsgiver. - Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega
overta plassen din. - Ved sykdom gjelder reglene overfor.