Finansiell rekonstruksjon

Webinar
Dato: 25. april 2023
fra kl. 13.00 - kl. 16.00
Påmeldingsfrist: 18. april

Hvilken betydning får loven for banken som eksisterende kreditor, kan bankene tvinges med på en ordning de ikke ønsker

Den nye loven om rekonstruksjon - gjeldsforhandling, skal avhjelpe økonomiske følger av utbrudd av Covid-19. Loven skal gjøre det lettere å unngå unødvendige konkurser for levedyktige virksomheter som rammes av inntektssvikt som følge av virusutbrudde.

Loven vil erstatte gjeldende regler om gjeldsforhandlinger i dagens konkurslov. Det kan ikke utelukkes at noen av bestemmelsene blir mer permanente.


Målgruppe

Webinaret er rettet mot kredittmedarbeidere og de som jobber med utsatte næringsengasjementer.

 

Meld på

 

Praktisk informasjon

Dato

25. april 2023

Tid

Fra kl. 13.00 - 16.00

Sted

På egen PC - hjemme, eller på jobb

Kursavgift

Kr 2 700,-

Påmeldingsfrist

18. april

 


Meld på

 

Gjennomføring

Webinaret gjennomføres 25. april kl. 13.00 - kl. 16.00.

På webinardagen vil du motta en link til e-postadressen som du har registrert deg med. Kursrommet åpnes kl. 12.30 hvis du ønsker å teste at lyd og bilde fungerer som det skal. Du får mulighet til å stille spørsmål skriftlig i en chattefunksjon i "klasserommet" underveis i kurset, alle vil se spørsmålene. Alle deltakerne blir automatisk mutet, vi kan ikke se og høre dere.
 
Praktisk informasjon
Står det – Creating your session når du klikker på «knappen» Bli med er det pga en brannmur. Logg deg da på via bankens Gjestenett. Logger du deg normalt inn via Citrix, gjør følgende: Koble deg opp via Gjestenettet i banken – du er da utenfor Citrix (Ved stasjoner PC - Dra ut nettverkskabelen av PC’en, og gå inn som gjest i nettverket. Du vil da ved å klikke på knappen Bli med komme rett inn i webinaret.

Viktig med et godt internett - og en nettleser som ligger utenfor bankinterne pålogginger, f.eks Citrix. Vi anbefaler at nettleseren Internett Explorer ikke brukes, da de fleste verktøy ikke lenger støttes av denne nettleseren, bruk gjerne nettleseren Chrome.

Meld påProgram

Webinaret vil bl.a. ta for seg:

 • Hva er hovedtrekkene i denne loven
 • Hvordan påvirker den bankens stilling som eksisterende kreditor og panthaver
 • Hvilken betydning får loven for banken som eksisterende kreditor, kan bankene tvinges med på en ordning de ikke ønsker
 • Blir kausjonistene berørt
 • Hvis banken blir forespurt om å finansiere kostnadene med rekonstruksjonen, og/eller driften under rekonstruksjonsforhandlingene, hva med sikkerheten for denne kreditten
 • Nye regler om "superprioritet" og fortrinnsrett for kreditor på linje med boets legalpant


Du får mulighet til å stille spørsmål skriftlig ved en chattefunksjon i «klasserommet».  Alle som er i «klasserommet» vil se spørsmålene.

 

Meld på 

 

 Foredragsholdere


Eivind Ingolfsen, advokat emeritus
Eivind har avholdt en rekke kurs for Spama de siste årene. Vi får meget gode tilbakemeldinger på faglig innhold og nytte av tidligere kurs han har holdt.

Rune Stavenes, advokat, Laastad Stavenes Advokatfellesskap
Rune har særlig kompetanse innen konkurs, restrukturering og tvangsfullbyrdelse.


Meld på

 

Påmeldingsregler

Påmeldingsreglene vil variere i året 2023 for de forskjellige arrangementene grunnet Covid-19. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs, konferanser grunnet Covid-19 vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, eller satt opp som webinar alternativt kansellert. Spama følger nøye med på utviklingen, og vil vurdere situasjonen og flytting av arrangementer fortløpende.

 1. Påmeldingen er bindende.
 2. Blir du forhindret fra å møte er avbestilingsfristen 2 uker før oppstart av 
  arrangementet, gitt forsvarlig gjennomføring iht Covid-19 reglene
 3. Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet, blir belastningen videresendt til arbeidsgiver.
 4. Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega overta plassen din.
 5. Ved sykdom gjelder reglene overfor.
 6. Lenken til digitale webinarer er personlig og skal ikke videresendes eller deles.

 

Meld på