Kurs
Dato: januar - oktober 2025
Kurs som tar for seg ulike temaer som er kritiske for å forstå og bekjempe hvitvasking og skatteunndragelse i finanssektoren.
Kurs
Dato: januar - oktober 2025
Kurs som tar for seg ulike temaer som er kritiske for å forstå og bekjempe hvitvasking og skatteunndragelse i finanssektoren.
Våre kurs, webinarer og e-læringskurs tar for seg ulike temaer som er kritiske for å forstå og bekjempe hvitvasking og skatteunndragelse i finanssektoren.
Vi arrangerer både korte fagwebinarer og fordypningskurs som setter fokus på nyheter, lovendringer og praksis i hverdagen.
Våre e-læringskurs består av en blanding av tekst, videoer, oppgaver, spill og caser og kan skreddersys om ønskelig. Kursene selges både separat og samlet og kan kombineres med webinarer, spill, eller refleksjonsoppgaver for ytterligere læringstrykk. Vi kan tilpasse elæringskursene til kunders publiseringsløsning.
Gjennom flere webinarer denne våren vil vi utforske ulike temaer som er kritiske for å forstå og bekjempe hvitvasking og skatteunndragelse i finanssektoren. Webinarene vil gi innsikt, praktiske eksempler og effektive strategier for å håndtere disse utfordringene. Hvert webinar varer i 60 - 90 minutter.
Vi skal bl.a se på hvordan man identifiserer stråmenn, hvitvasking og risiko ifm kryptovaluta, og hvordan man håndterer dette hos de rapporteringspliktige. Andre temaer er listeførte land og hvilke kundetiltak man bør ha, hvilke kundetiltak banken bør innføre knyttet til internasjonale sanksjoner og sanksjonsrisiko. Vi skal også se på hvordan balansere Finanstilsynets fokus på regelverksetterlevelse vs bankens håndtering av faktisk hvitvaskingsrisiko.
Webinarer: kr 3 400,- pr. deltaker pr. webinar, på egen PC, hjemme, eller på jobb.
Temaene i webinarserien i 2025:
1. Hvitvasking - stråmenn, hvordan identifiserer man disse
Webinar 9. januar
2. Kryptovaluta - hva er risikoen og hvordan kan man håndtere
den hos de rapporteringspliktige?
Webinar 6. februar
3. Listeførte land – hvilke kundetiltak bør man ha
Webinar 6. mars
4. Hvilke kundetiltak bør banken innføre knyttet til internasjonale
sanksjoner og sanksjonsrisiko
Webinar 3. april
5. Hvordan balansere Finanstilsynets fokus på regelverksetterlevelse
vs bankens håndtering av faktisk hvitvaskingsrisiko
Webinar 8. mai - les mer - meld deg på
Målgruppe til kursene innenfor AHV er:
Compliancemedarbeidere og ansatte som jobber med kontrollfunksjoner (risikostyring/compliance), og andre som jobber med forebygging av hvitvasking og økonomisk kriminalitet, juridiske ledere, internrevisorer, ledere og nøkkelpersoner innenfor kredittområdet BM.
Hvilke metoder bruker de kriminelle? Hvordan finner man høyrisikokundene og hvilke kundetiltak må man gjøre på dem?
I løpet av halvannen dag ser vi på hvordan de kriminelle opererer, hvordan banker kan bli misbrukt, hvilke høyrisikobransjer som finnes og hvilke tiltak en bank kan iverksette for å avdekke og forhindre de kriminelles modus. Vi vil jobbe case-basert og ta for oss prosessene for KYC, risikoklassifisering av kunder og transaksjonsovervåkning. Work shopen er mest relevant for hvitvaskingsansvarlige og analytikere, samt personer som jobber med risikoklassifisering av kunder, oppsett av transaksjonsovervåkning og risikovurdering.
kr 7400,- (ekskl. oppholdskostnader),
Oslo eller nærmeste omegn, sted blir bekreftet senere.
Workshop 16. - 17. oktober - meld deg på - les mer
Foreleser på webinarene og workshop er:
advokat Carine Lindman-Johannesen. Carine har 25 års erfaring som forretningsadvokat, hovedsakelig innenfor bank og finans, corporate og compliance.
Carine jobber i dag som advokat og leder for kreditt, AML og selskapsadministrasjon i Storebrand Bank. Carine har i mange år drevet sitt eget advokatfirma LindmanLaw. Hun har snart 25 års erfaring som forretningsadvokat, hovedsakelig innenfor bank og finans, corporate og compliance, blant annet hos Wiersholm, Finanstilsynet, Aker Solutions og Kluge. Hun har også vært juridisk direktør i Santander Consumer Bank og ZTL Payment Solutions.
Våre e-læringskurs består av en blanding av tekst, videoer, oppgaver, spill og caser og kan skreddersys om ønskelig. Kursene selges både separat og samlet og kan kombineres med webinarer, spill, eller refleksjonsoppgaver for ytterligere læringstrykk. Vi tilpasser kurset til kundens publiseringsløsning.
Målet med dette kurset er å gjøre ansatte i bank- og finansnæringen i stand til å gjenkjenne, forebygge og håndtere korrupsjon. Det er laget ett kurs for kundebehandlere og ett for ledere. Dette er for å markere forskjellen på situasjoner man kan komme opp i hvor korrupsjon kan være en fare.
Reglene i hvitvaskingsloven skal forhindre at finansnæringen og de ansatte i virksomhetene blir nyttige verktøy for kriminelle som forsøker å hvitvaske penger. Alle ansatte må vite hvordan hvitvasking av penger kan skje.
Ta gjerne kontakt med Anne-Line Moren, tlf. 930 33 009