Teknologiens makt

Webinar
Dato:  29. september 2023
Tid: kl. 09.00 - kl. 11.30
Påmeldingsfrist: 15. september

Etiske perspektiver på bruk av AI i banknæringen.

Spama arrangerer et nytt webinar hvor vi har invitert Digital Norway og Sparebanken Sør til å snakke om bruk av kunstig intelligens i banken.

Oppdag mulighetene for din bank
Kunstig intelligens gir enorme muligheter for norsk næringsliv – både i produksjon, innovasjon, salg og markedsføring, og i drift og vedlikehold. Skal vi utnytte disse mulighetene må vi øke grunnkompetansen vår om hva kunstig intelligens egentlig er. Kunstig intelligens er ikke forbeholdt teknologiselskapet eller dataingeniøren. Det er når kunstig intelligens møter domenekunnskap og reelle problemstillinger at vi har størst mulighet til å skape verdi.

Vi ser blant annet på:
•    Hva er KI og hvilke egenskaper har KI?
•    Hva kan vi bruke KI til? Hvordan bruker andre banker KI?
•    Data og datakvalitet som forutsetninger.
•    Etiske problemstillinger og ansvarlig bruk av KI.
•    Hva trenger vi for å lykkes?
•    Tips og triks på bruk av ChatGPT.

Målgruppe

Hvem passer kurset for? Dette kurset passer for alle i banken som ønsker en grunnleggende innføring i et komplekst tema, og som ønsker å lære mer om hvordan kunstig intelligens kan brukes i banken.

 

Praktisk informasjon 

Dato

29. september 2023

Tid

kl. 09.00 - kl. 11.30

Sted

På egen PC - hjemme, eller på jobb

Kursavgift

kr 3 400,-

Påmeldingsfrist

15. september


Meld på 

Program

Webinaret:
Teknologiens makt. Etiske perspektiver på bruk av AI i banknæringen


Kl. 09.00 - 10.30
Dragana Trifunovic, leder strategi og organisasjonsutvikling, Digital Norway og
Eirik Andreassen
, leder teknologi og nettverk, Digital Norway

Kunstig intelligens gir enorme muligheter for norsk næringsliv – både i produksjon, innovasjon, salg og markedsføring, og i drift og vedlikehold. Skal vi utnytte disse mulighetene må vi øke grunnkompetansen vår om hva kunstig intelligens egentlig er. Kunstig intelligens er ikke forbeholdt teknologiselskapet, eller dataingeniøren. Det er når kunstig intelligens møter domenekunnskap og reelle problemstillinger at vi har størst mulighet til å skape verdi.
 
•    Hva er KI og hvilke egenskaper har KI?
•    Hva kan vi bruke KI til? Hvordan bruker andre banker KI?
•    Data og datakvalitet som forutsetninger.
•    Etiske problemstillinger og ansvarlig bruk av KI.
•    Hva trenger vi for å lykkes?
•    Tips og triks på bruk av ChatGPT.


Kl. 10.40 - 11.30
Elisabeth Austad Asser, har doktorgrad innen bruk av kunstig intelligens fra Universitetet i Agder.

Hvordan bevarer man etiske aspekter og grunnleggende verdier ved bruk av kunstig intelligens? Hva skjer med bankens grunnleggende verdier når sentrale kundeprosesser blir digitalisert og automatisert? Hvilke etiske spørsmål er sentrale og må belyses? I dette webinaret bidrar Elisabeth Austad Asser med innsikt fra sitt doktorgradsarbeid i bankens evne til å ta gode avgjørelser i arbeidet med digitalisering, automatisering og bruk av kunstig intelligens.

 

Meld på  

Gjennomføring

Webinaret gjennomføres 29. september kl. 09.00 - kl. 11.30.

På webinardagen vil du motta en link til e-postadressen som du har registrert deg med. Kursrommet åpnes kl. 08.30 hvis du ønsker å teste at lyd og bilde fungerer som det skal.

Du får mulighet til å stille spørsmål skriftlig i en chattefunksjon i «møterommet» underveis i webinaret, og alle som er i «klasserommet» vil se spørsmålene. Alle deltakerne er mutet, vi kan ikke se og høre dere.


Praktisk informasjon
Står det – Creating your session når du klikker på knappen "Bli med" er det på grunn av en brannmur. Logg deg da på via bankens gjestenett.

Logger du deg normalt inn via Citrix, gjør følgende: Koble deg opp via gjestenettet i banken – du er da utenfor Citrix (ved stasjonær pc - dra ut nettverkskabelen av pc’en, og gå inn som gjest i nettverket).  Du vil da ved å klikke på knappen "Bli med" komme rett inn i webinaret.

Viktig med et godt internett - og en nettleser som ligger utenfor bankinterne pålogginger, f.eks. Citrix. Vi anbefaler at nettleseren Internett Explorer ikke brukes, da de fleste verktøy ikke lenger støttes av denne nettleseren, bruk gjerne nettleseren Chrome.


Meld på    

Foredragsholdere
 • Dragana Trifunovic, leder strategi og organisasjonsutvikling, Digital Norway
  Dragana har flere års erfaring med å utvikle og levere kurs og kompetanse innen innovasjon, teknologi og digitalisering. Hun brenner for å forenkle og å gjøre teknologi forståelig og tilgjengelig. Fra tidligere har hun erfaring som konsulent og har bistått bedrifter med å ta i bruk ny teknologi og bli mer datadrevet.

 • Eirik Andreassen, leder teknologi og nettverk, Digital Norway
  Eirik er også leder for Nemonoor - et samarbeid der Digital Norway sammen med de fremste norske miljøene innenfor KI samles for å løfte kompetansen og evnene innenfor denne teknologien for små og mellomstore bedrifter.

  Eirik er opptatt av at norske bedrifter skal se hvilke muligheter som ligger i digitalisering. Han er sivilingeniør, har drevet eget konsulentselskap og har tjue års internasjonal ledererfaring fra blant annet Det Norske Veritas og Veritas Petroleum Services.

 • Elisabeth Austad Asser,
  PhD Candidate, Artificial Intelligence (AI), Banking and Ethics at University of Agder (UiA) og bærekraftsansvarlig Sparebanken Sør. Elisabeth har doktorgrad innen bruk av kunstig intelligens i Sparebanken Sør fra Universitetet i Agder.

 

Meld på 

 

Påmeldingsregler

Påmeldingsreglene vil variere i året 2023 for de forskjellige arrangementene. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs og konferanser vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, satt opp som webinar, alternativt kansellert.

 1. Påmeldingen er bindende.
 2. Blir du forhindret fra å møte er avbestillingsfristen 2 uker før oppstart av arrangementet.
 3. Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet, blir belastningen videresendt til arbeidsgiver.
 4. Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega overta plassen din.
 5. Ved sykdom gjelder reglene overfor.
 6. Lenken til digitale webinarer er personlig og skal ikke videresendes, eller deles.

 

Meld på 

 

Bekreftet påmelding blir sendt ut ca. 1 uke før kurset starter.