Gjeldsordning, eller tvangssalg - best for banken

Webinar
Dato: 27. september 2024
fra kl. 09.00 - 12.00
Påmeldingsfrist: 18. september

Webinaret ser på hva som skjer når en kunde ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall og må inngå en frivillig, eller tvungen gjeldsordning. Hvilke vilkår vurderer namsmyndighetene i forkant av åpning av gjeldsforhandlinger.

Webinaret i gjeldsloven vil gi svar på en rekke praktiske spørsmål som er nyttige for rådgiveren når en kunder ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall og må inngå en frivillig, eller tvungen gjeldsordning.

Hva skjer når en kunde ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall? Hva kjennetegnet de første søkerne og dagens søkere? Hvilke vilkår vurderer namsmyndighetene i forkant av åpning av gjeldsforhandlinger. Hva kan skyldner (kunden) beholde av sin inntekt? Hva hvis boligen stiger i verdi?

Målgruppe

Bankenes rådgivere/medarbeidere som arbeider mot personmarkedet.

 

Praktisk informasjon 

Dato

27. september 2024

Tid

kl. 12.00 - 15.00

Sted

På egen PC - hjemme, eller på jobb

Kursavgift

Kr 2 800,-

Påmeldingsfrist

18. september 2024

 


Meld på 

Om kurset / Program

Webinaret i gjeldsloven vil gi svar på en rekke praktiske spørsmål som er nyttige for rådgiveren når en kunde ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall og må inngå en frivillig, eller tvungen gjeldsordning.

Hva skjer når en kunde ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall? Hva kjennetegnet de første søkerne og dagens søkere? Hvilke vilkår vurderer namsmyndighetene i forkant av åpning av gjeldsforhandlinger. Hva kan skyldner (kunden) beholde av sin inntekt? Hva hvis boligen stiger i verdi?

Vi ser bl. annet på følgende temaer:

 1. Gjeldsordningsloven – historikk
 2. Gjeldsordningslovens vilkår
 3. Prosessen fra søknad til gjeldsordning
 4. Gjeldsforhandlingsperioden
 5. Gjeldsordningsperioden
 6. Nærmere om bolig og gjeldsordning

 

Meld på  

Gjennomføring


Webinaret gjennomføres 27. september kl. 12.00 - kl. 15.00.

På webinardagen vil du motta en link til e-postadressen som du har registrert deg med. Kursrommet åpnes kl. 11.30 hvis du ønsker å teste at lyd og bilde fungerer som det skal.

Du får mulighet til å stille spørsmål skriftlig i en chattefunksjon i «møterommet» underveis i webinaret, og alle som er i «klasserommet» vil se spørsmålene. Alle deltakerne er mutet, vi kan ikke se og høre dere.

Praktisk informasjon
Står det – Creating your session når du klikker på knappen "Bli med" er det på grunn av en brannmur. Logg deg da på via bankens gjestenett.

Logger du deg normalt inn via Citrix, gjør følgende: Koble deg opp via gjestenettet i banken – du er da utenfor Citrix (ved stasjonær pc - dra ut nettverkskabelen av pc’en, og gå inn som gjest i nettverket).  Du vil da ved å klikke på knappen "Bli med" komme rett inn i webinaret.

Viktig med et godt internett - og en nettleser som ligger utenfor bankinterne pålogginger, f.eks. Citrix. Vi anbefaler at nettleseren Internett Explorer ikke brukes, da de fleste verktøy ikke lenger støttes av denne nettleseren, bruk gjerne nettleseren Chrome.


Meld på    

Foredragsholdere
 • Pål Østensen, seksjonssjef hos Namsforden i Oslo, Asker og Bærum

 • Rune Stavenes, advokat og partner i Advokatfirmaet Kyrre 
  Rune Stavenes, har vært bostyrer i ca. 30 år, og vil dele sine erfaringer på dette rettsområdet. Rune har avholdt en rekke kurs for Spama de siste årene. Vi får meget gode tilbakemeldinger på faglig innhold og nytte av tidligere kurs han har holdt.

 

Meld på 

 

Påmeldingsregler

Påmeldingsreglene vil variere i året 2024 for de forskjellige arrangementene. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs og konferanser vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, eller satt opp som webinar, alternativt kansellert.

 1. Påmeldingen er bindende.
 2. Blir du forhindret fra å møte er avbestillingsfristen 2 uker før oppstart av arrangementet.
 3. Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet, blir belastningen videresendt til arbeidsgiver.
 4. Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega overta plassen din.
 5. Ved sykdom gjelder reglene overfor.
 6. Lenken til digitale webinarer er personlig og skal ikke videresendes, eller deles.

 

Meld på 

 

Bekreftet påmelding blir sendt ut ca. 1 uke før kurset starter.