Dobbel vesentlighetsanalyse

Webinar
Dato: 8. februar 2024
fra kl. 09.00 - kl. 11.30
Påmeldingsfrist: 29. januar

Webinaret gir et innblikk i hvilke krav som stilles til prosess og bruk av dobbel vesentlighet spesielt rettet mot bank.

Dobbel vesentlighet innebærer at selskaper både må rapportere om hvilken påvirkning de har på miljøet og menneskene rundt seg, og hvordan bærekraftsforhold påvirker selskapets mulighet til langsiktig verdiskapning. Dobbel vesentlighet er helt sentralt for at selskapene skal lykkes med sin bærekraftsstrategi. En analyse av hva som er vesentlig etter CSRD er en nøkkel for å sikre god informasjon i rapporteringen, og hjelper selskaper å prioritere de sentrale bærekraftstemaene. 

Webinaret skal ta for seg temaet og gi innblikk i hvilke krav som stilles til prosess og bruk av dobbel vesentlighet spesielt rettet mot bank. Karianne Landa fra bærekraftsavdelingen i PwC, går gjennom hva vesentlighetsbegrepet egentlig rommer, om hensikten bak og relevante rammeverk og metoder. PwC har også med seg Andreas Alestrøm, direktør i Financial Services, som sammen med Karianne skal ta dere gjennom et case hvor de presenterer metodikk for dobbel vesentlighetsanalyse for bank, hvor fokuset vil være på utlånsporteføljen. Her vil man snakke om utfordringer og muligheter knyttet til vesentlighetsvurderinger, og beste praksis for styring og kontroll.


Målgruppe

Kurset henvender seg til regnskaps- og økonomiansvarlige, regnskapsmedarbeidere og revisorer for bankene, og bærekraftsansvarlige, ledere og styremedlemmer.

 

Praktisk informasjon 

Dato

8. februar 2024

Tid

kl. 09.00 - 11.30

Sted

På egen PC - hjemme, eller på jobb

Kursavgift

kr 3 400,-

Påmeldingsfrist

29. januar


Meld på 

Programposter

Vi vil blant annet se på disse temaene:

 • Hvilke krav som stilles til prosessen.

 • Bruk av dobbel vesentlighet spesielt rettet mot bank:
  - hva vesentlighetsbegrepet egentlig rommer
  - om hensikten bak og relevante rammeverk og metoder.

 • Metodikk for dobbel vesentlighetsanalyse for bank, hvor fokuset vil være på utlånsporteføljen.
  - Utfordringer og muligheter knyttet til vesentlighetsvurderinger
  - Beste praksis for styring og kontroll.

 

Meld på  

Gjennomføring


Webinaret gjennomføres 22. november fra kl. 09.00 - kl. 11.30.

På webinardagen vil du motta en link til e-postadressen som du har registrert deg med. Kursrommet åpnes kl. 08.30 hvis du ønsker å teste at lyd og bilde fungerer som det skal.

Du får mulighet til å stille spørsmål skriftlig i en chattefunksjon i «møterommet» underveis i webinaret, og alle som er i «klasserommet» vil se spørsmålene. Alle deltakerne er mutet, vi kan ikke se og høre dere.

Praktisk informasjon
Står det – Creating your session når du klikker på knappen "Bli med" er det på grunn av en brannmur. Logg deg da på via banken gjestenett.

Logger du deg normalt inn via Citrix, gjør følgende: Koble deg opp via gjestenettet i banken – du er da utenfor Citrix (ved stasjonær pc - dra ut nettverkskabelen av pc’en, og gå inn som gjest i nettverket).  Du vil da ved å klikke på knappen "Bli med" komme rett inn i webinaret.

Viktig med et godt internett - og en nettleser som ligger utenfor bankinterne pålogginger, f.eks. Citrix. Vi anbefaler at nettleseren Internett Explorer ikke brukes, da de fleste verktøy ikke lenger støttes av denne nettleseren, bruk gjerne nettleseren Chrome.


Meld på    

Foredragsholdere

Andreas Alestrøm
Andreas er direktør i PwCs Risk Advisory Services og har fra tidligere over 10 års operativ erfaring fra bank og grønn finans. Andreas har lang erfaring med ansvarlige investeringer, oppsett av rammeverk og utstedelse av grønne obligasjoner, “Green Bonds” og har med dette bidratt med sin kunnskap om grønn finans i en rekke prosjekter innen bærekraft. Han leder nå ESG satsingen i Financial Services og er involvert i flere prosjekter innen CSRD og dobbel vesentlighet.

   
Karianne Landa
Karianne er Senior Associate i PwCs bærekraftsavdeling og har fra tidligere erfaring som bærekraftsansvarlig i Fana Sparebank. Karianne har jobbet med integrering av bærekraft som en helhetlig del av virksomheten, i tillegg til å bidratt til intern kompetanseheving. I PwC jobber hun med etterlevelse av CSRD og dobbel vesentlighetsanalyser hos ulike selskaper.

 

Meld på 

 

Påmeldingsregler

Påmeldingsreglene vil variere i året 2023 for de forskjellige arrangementene. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs og konferanser vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, satt opp som webinar, alternativt kansellert.

 1. Påmeldingen er bindende.
 2. Blir du forhindret fra å møte er avbestillingsfristen 2 uker før oppstart av arrangementet.
 3. Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet, blir belastningen videresendt til arbeidsgiver.
 4. Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega overta plassen din.
 5. Ved sykdom gjelder reglene overfor.
 6. Lenken til digitale webinarer er personlig og skal ikke videresendes, eller deles.

 

Meld på 

 

Bekreftet påmelding blir sendt ut ca. 1 uke før kurset starter.