Personvernregler og informasjonskapsler (cookies)

Spama er opptatt av å håndtere personopplysninger på en trygg og sikker måte. Under finner du informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles. Du finner også informasjon om rettighetene dine knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Spama er behandlingsansvarlig for de personopplysningene som vi behandler. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss hvis du har spørsmål om behandling vår av personopplysningene dine.

 

Kontaktinformasjon

Kontaktinformasjonen vår er:

Spama AS, org.nr 916 148 690
Adresse: Karl Johans gate 37 B, 0162 Oslo
E-post: firmapost@spama.no
Telefon: 22 98 31 00

Hva er informasjonskapsler (cookies) og hvordan bruker Spama dem

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på maskinen din. Informasjonskapsler kan ha mange ulike oppgaver. For eksempel kan den lagre valg du gjør, som for eksempel å legge vare i en handlekurv i nettbutikken. Den kan også spore bruksmønsteret ditt for statistiske formål.

Ved å bruke nettsiden vår samtykker du til at vi setter disse kapslene i nettleseren din. De fleste nyere nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Hvis du ikke ønsker dette, kan du endre innstillinger rett i nettleseren. På nettvett.no kan du lese om hvordan du kan stille inn nettleseren din for å akseptere eller avvise informasjonskapsler.

Spama samler inn informasjon om deg for å sikre at funksjonaliteten og brukeropplevelsen på sidene våre blir best mulig. Vi bruker informasjonskapsler på siden vår til å:

  • presentere innholdet på en så bra måte som mulig 
  • se på bruksmønster og tilpasse målrettet annonsering
Oversikt over hvilke informasjonskapsler Spama bruker 

Google Analytics

Vi bruker vi verktøyet Google Analytics for å få et best mulig inntrykk av hva du er opptatt av og hvordan du bruker nettsidene våre.

Ved hjelp av anonymiserte data forteller Google Analytics

  • hvor mange som besøker hvilke sider
  • hvor leserne kommer fra
  • på hvilket tidspunkt sidene er mest besøkt osv. 

Vi sender ikke data som kan identifisere deg som person til Google.

Les mer om Google Analytics informasjonskapsler


Facebook

For å kunne vise deg mest mulig relevante annonser, tilbyr Facebook annonsering rettet mot brukere av et nettsted. Facebook som en tredjepart kan bruke informasjonskapsler, web beacons og lignende teknologier for å samle inn eller motta informasjon fra nettstedet. Denne informasjonen brukes til å tilby statistikk og målrettede annonser. 

Du kan sørge for at Facebook ikke viser deg annonser ut fra nett-vanene dine ved å melde deg ut.

Les mer om Facebooks bruk av informasjonskapsler.


Episerver

spama.no er bygd på publiseringsløsningen Episerver CMS. Denne løsningen setter ulike informasjonskapsler for å styre hvordan innhold vises og for å holde rede på de ulike besøkende.

Les mer om Episervers bruk av informasjonskapsler.


SSL-kryptering

Når du går inn på nettsidene våre ,startes det automatisk en sikker (SSL-kryptert) sesjon. Du kan kontrollere at sidene er kryptert ved å klikke på hengelåsikonet som vises i nettleser din.

 

Hvilke personopplysninger Spama samler inn og behandler 

Spama mottar og henter inn personopplysninger i forbindelse med de tjenestene vi yter. Vi vil bare hente inn opplysninger der det er nødvendig for å yte våre tjenester.

Formålet og grunnlaget for å behandle personopplysninger er avhengig av bakgrunnen for at opplysningene samles inn og behandles. Vår behandling av personopplysninger er basert på våre rettslige forpliktelser, samtykke og for å oppfylle avtaler med deg.

Personopplysningene vil bare bli oppbevart og behandlet så lenge det er behov for det. De blir slettet på en sikker måte så snart formålet med behandlingen er borte.

 

I hvilke sammenhenger henter Spama inn personopplysninger 

Kurs- og seminarvirksomhet

Ved påmelding til kursene våre, seminarer eller nettstudier samler vi inn personopplysninger som er nødvendige for å kunne administrere og gjennomføre disse arrangementene. Opplysningene som samles inn er: 

  • navn
  • kontaktinformasjon
  • arbeidssted

Behandlingsgrunnlaget følger av personvernforordningens artikkel 6 nr. 1 (b) og er basert på at vi har en avtale med deg om deltakelse på og gjennomføring av arrangementer. 


Leverandør og kundeadministrasjon

Vi vil samle inn og behandle personopplysninger om kontaktpersoner hos leverandører og kunder i forbindelse med administrasjon av kundeforholdet. Opplysninger som samles inn er: 

  • navn
  • stilling
  • e-post
  • telefonnummer

Disse opplysningene bruker vi bare for å behandle kundeforholdet ditt, gjennom for eksempel å svare på forespørsler, sende tilbud og behandle ordre.

Behandlingen har grunnlag i vår berettigede interesse av å lagre personopplysninger som er nødvendige for å administrere kundeforholdet, jf. personvernforordningens artikkel 6 nr. 1 (f).

Vi tar vare på de opplysningene du gir oss så lenge kundeforholdet vårt varer.


Kommunikasjon

Ved kommunikasjon til oss via e-post, blant annet i forbindelse med support eller andre henvendelser, lagres det personopplysninger om deg i våre systemer for e-post. Behandlingen skjer på grunnlag av vår berettigede interesse av å lagre opplysningene for å kunne dokumentere hjelpen vår og eventuelt bistand ved henvendelsen din, jf. personvernforordningens artikkel 6 nr. 1 (f).

Opplysningene slettes regelmessig. Det skjer når de ikke lenger er nødvendige for formålet de er samlet inn for, eller så lenge vi er pålagt å lagre opplysningene i henhold til gjeldende lovverk. 


Nyhetsbrev

Vi sender informasjon og tilbud om kurs og seminarer vi arrangerer. Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt, samtykker du til at vi lagrer navnet og e-postadressen din. Behandlingen skjer på grunnlag av samtykket ditt, jf. personvernforordningens artikkel 6 nr. 1 (a).

Vi bruker Mailchimp som databehandler for å håndtere utsendelse av e-postene. Dette betyr at informasjonen som sendes ut, inkludert e-postadressen din, vil kunne ligge lagret hos tredjeparten så lenge de tar vare på logger for utsendelse. 

Spama forplikter seg til å ikke dele informasjonen din med øvrige parter og til å bare bruke den til de punktene som er nevnt her. Les mer om Mailchimps bruk av informasjonskapsler.

Det er selvfølgelig frivillig å abonnere på nyhetsbrev fra oss. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt.  Dette gjør du ved å klikke på egen avmeldingslenke i nyhetsbrevet du mottar, eller sende en e-post til firmapost@spama.no.

Opplysningene lagres så lenge du samtykker til å motta nyhetsbrev. Personopplysningene dine slettes fra nyhetsbrevregisteret vårt når du trekker samtykket ditt.

 

Hvilke rettigheter har du når det gjelder personopplysningene dine

Som registrert har du rettigheter knyttet til personopplysningene vi har om deg. Du kan når som helst kontakte oss for å få informasjon om hvordan vi behandler personopplysningene dine.

Du har rett til å få innsyn i de personopplysningene vi har om deg. Retten til innsyn kan imidlertid være begrenset av:   

  • lovgivning
  • beskyttelse av andre personers personvern
  • forretningsforhold interne vurderinger 
  • interne vurderinger

For å være sikre på at vi bare gir tilgang til personopplysningene dine til deg - og ikke til noen som gir seg ut for å være deg - ber vi deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg få tilgang til eller før vi oppdaterer personopplysningene. 


Ikke riktige personopplysninger

Hvis personopplysningene ikke er riktige, har du rett til å be om å få opplysningene rettet, med de begrensningene som følger av den gjeldende lovgivningen. 


Trekke tilbake samtykket

Ved behandling av personopplysninger som er basert på samtykket ditt, har du mulighet til å trekke dette tilbake hvis du ikke ønsker at behandlingen skal fortsette. Hvis du trekker samtykket, vil det kunne føre til at tjenester som vi gir eller behandling som skjer på grunnlag av samtykket, ikke vil kunne bli gjennomført.


Slette personopplysninger

Hvis du ønsker å slette deler eller alle personopplysninger knyttet til deg, er det bare å ta direkte kontakt med oss. Vi vurderer da forespørselen din og om det er anledning til en slik sletting. Du får svar fra oss snarest mulig og senest innen 30 dager.

Overføring av personopplysninger og bruk av databehandlere 

Spama vil ikke overføre personopplysningene til tredjepart uten at det er nødvendig for å utføre tjenestene våre. En tredjepart får bare innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for oss for å utføre bestemte tjenester. 

Spama benytter seg av databehandlere for å behandle personopplysninger i tilknytning til leveranse av it-tjenester til oss. Det inngås strenge avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller.

Alle våre databehandlere er lokalisert innenfor EØS-området. De er pålagt å følge gjeldende personvernlovgivning som bl.a. nødvendige tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysninger vi har samlet inn sikres og behandles på en trygg måte.

Endringer

Vår informasjon om behandling av personopplysninger vil bli endret fra tid til annen. Dette skyldes bl.a. endringer i tjenester eller om det skjer endringer i regelverket om behandling av personopplysninger.

Du vil få beskjed hvis vi gjør viktige endringer. Det er alltid siste versjon av personvernerklæringen vår som ligger på nettsiden.

Ta kontakt om du har spørsmål

Du kan alltid kontakte oss om du har spørsmål eller henvendelser knyttet til behandling av personopplysningene dine. Om du mener at behandlingen vår av personopplysninger bryter med det som fremgår her eller personvernlovgivningen, som bl.a. personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR), kan du klage til Datatilsynet. 

Du finner informasjon om hvordan du kontakter Datatilsynet på nettsidene deres.